Thursday, 10 April 2014

Intuïtie en aanvoelen waarderen svp!

Aanvoelen
Intuïtie
Op je gevoel af

Bovenstaande pakt bij iedereen anders uit in eenzelfde situatie.
Gelukkig maar, anders was het op de wereld misschien een beetje saai  :-)

Sommige mensen zou je echter klompen wensen. Wat jij op je klompen kunt aanvoelen, wordt door hen niet eens opgemerkt, laat staat op gereageerd. Onvoorstelbaar!

En toch ... probeer het je eens voor te stellen:
a. een puber te zijn
b. een hoog intelligent persoon te zijn
c. een kind uit een gezin van 6 te zijn (vader-moeder-4 kinderen)
d. een mantelzorger te zijn met daarnaast een drukke baan
e. een kind uit een gezin van twee te zijn (moeder en kind)

Iedereen met zijn of haar andere achtergrond, bezigheden en intelligenties. Van de pubers is bekend dat ze (gelukkig tijdelijk) zich erg slecht kunnen verplaatsen in een ander. Van hoog intelligente personen valt op dat zij vaak moeite hebben met sociale contacten. (Het valt ook niet mee als je de enige bent die dingen wél snapt en daar vanaf jonge leeftijd steeds tegenaan loopt.)

Vergelijken we d. en f. , dan kunnen we ons redelijk goed voorstellen dat het kind met 3 brussen zich wellicht (niet met zekerheid te zeggen!) beter kan verplaatsen in een ander dan het kind genoemd bij f. (of meer geduld heeft.) Maar beide worden puber ...

Bij de mantelzorger is het begrijpelijk dat hij of zij zich (soms) niet makkelijk kan verplaatsen in een ander. Er wordt al zo veel gezorgd voor een ander, ergens moet even een grens getrokken worden, of ... het hoofd en het gevoel zit zo vol, er kán gewoonweg niets meer bij.

Als het ons lukt te kijken naar de momenten waarop ze de dingen wél aanvoelden en daarop accuraat reageerden, dan ergeren we ons iets minder en ontstaat er wellicht een glimlach bij ons. Als we ook nog deze momenten benoemen naar die mensen, zullen ook zij waarschijnlijk een glimlach op het gezicht krijgen.

Wat wil je nog meer? Een glimlach geeft energie, ontspanning en vaak ook hoop.
Wat wil je nog meer?

Het kan! Anderen helpen mbv "Give a smile, make them smile"

Bureau Uil,
Ella de Jong
www.bureau-uil.nl
www.elladejong.com


No comments:

Post a Comment